Wat is fysiotherapie?


Alles over beweging en houding

Voor alle vragen en klachten die je hebt over je houding en beweging. Bijvoorbeeld over je spieren, of over je zenuwen of gewrichten.

Veel dingen doet je lichaam zelf

Als je er over nadenkt kan het je duizelen. Je hoeft er bijna niks voor te doen en je lichaam regelt het: ademen, je hart, iets pakken, rennen, bukken, schrijven. Allemaal zonder dat jij er aandacht aan hoeft te besteden. En als het misgaat, dan houdt je lichaam je er zo lang mogelijke buiten. Door je te ontzien, onbewust minder te belasten en ondertussen de boel te repareren. Soms is het nodig je te waarschuwen: je voelt pijn en kunt bewegingen niet meer maken. Zonder dat je er bij stil hoeft te staan kun je rennen, springen, iets pakken, bukken, tillen. “Even rustig aan,” zegt je lichaam. En als je dat doet, komt het vaak wel goed.

Als het pijnlijk blijft

Soms is er meer aan de hand. Je lichaam kan het niet alleen en er zal ook iets moeten veranderen in je houding, de manier waarop je beweegt of bijvoorbeeld sport.

Ons werk is altijd maatwerk

Fysiotherapie kan je helpen. We maken je behandelplan op basis van je klacht, je lichaam en je leefstijl. Elk plan is uniek; toch doorlopen ze allemaal dezelfde drie fases van los maken, lang maken en sterk maken.

Inzicht en herstel

Je leert je lichaam beter kennen tijdens het therapeutische proces. Waar je op kunt letten, hoe je je houding verbetert, hoe je de warming-up beter doet. Je krijgt daarbij een serie rekoefeningen en krachttraining waar je nog lang baat bij hebt. De meeste cliënten voelen zich na een behandeling beter en weten meer over hun lichaam en hoe ze gezond kunnen blijven.

Goed op letten: de registratie en beroepsvereniging

Als je een fysiotherapeut uitzoekt die bij je past, let er dan op of de praktijk BIG-geregistreerd is en aangesloten bij een beroepsvereniging. Als dat zo is, dan weet je dat het met de kwaliteit van de zorg wel goed zit. Minstens net zo belangrijk is de ‘klik’: spreekt de manier van behandelen aan, de methode, de mensen? De opleidingen zijn gelijk en veel behandelmethoden zijn gebaseerd op standaarden. Toch doet elke praktijk het een beetje op zijn eigen manier. Je hebt dus veel te kiezen.

Kom langs

We kunnen het niet genoeg zeggen. De meeste mensen wachten te lang. We zien teveel klachten die onnodig zwaar zijn, gewoon omdat mensen een bezoek uitstelden. Dus: kom lang. Maakt een afspraak en kom even kennismaken. Dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je wilt doen. Je krijgt van ons een duidelijk advies over behandeling, gewoon even rusten of toch even bij de huisarts langsgaan.  

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!