Behandeling Frozen Shoulder bij Fysio Baarn


Één nacht...

Een stijve schouder; het is pijnlijk en lastig. Maar de nachten… zijn afschuwelijk. Je kunt niet slapen van de pijn. En als je dan al even wegzakt, word je door hevige pijnscheuten uit je slaap gerukt. Één nacht. Je wil gewoon één nacht doorslapen.frozen shoulder

Even slikken: dit gaat je tijd kosten

Een ‘frozen shoulder’ is doorgaans overduidelijk: het is helemaal stijf en je kunt nauwelijks bewegingen maken vanuit de pijnlijke schouder. De klacht verloopt in een aantal fasen. Afhankelijk van de fase waar je in bent duurt het zes tot twaalf maanden voor je helemaal klachtenvrij bent.

Frozen Shoulder in drie fasen

  1. Het wordt steeds stijver. Dit is de meest pijnlijke fase en de kans is groot dat het ook ontstoken is in je schouder.
  2. Helemaal stijf. Bevroren. De pijn is bijna helemaal weg, maar je kunt bijna niets meer vanuit deze schouder.
  3. Herstel; de schouder wordt —langzaamaan— soepeler.

We zorgen dat het minder pijn doet. De tijd doet de rest

Niet leuk om te horen, maar je kunt niet om deze klacht heen. Je lichaam heeft er tijd voor nodig en gaat het zelf doen. Dat is frustrerend. Je kunt je machteloos voelen en iets willen doen. Dat geldt voor ons trouwens ook. Wij kunnen je helpen bij het bestrijden van de pijn. Je krijgt deep-tissue massage en samen werken we aan je houding. Zodra je een beetje kunt bewegen, helpen we je de spieren soepel in lang te maken. En als je nergens meer last van hebt, kunnen we aan je spierkracht werken.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!