Reuma bij Fysio Baarn


Ik heb reuma, maar zou zo graag wat meer energie hebben.

Pijn, soms gezwollen gewrichten, stijve vingers en gewrichten, je hebt het allemaal. Maar misschien nog wel erger, en van buiten niet te zien, je bent uitgeput. Moe, geen fut, geen energie.
Fysiotherapie kan je helpen bij veel reumaklachten. Maar nu wil je voor wat meer energie.

Meer uithoudingsvermogen, meer energie

Het heeft veel invloed op elkaar: de werking van je gewrichten en spieren en je conditie. Om je voor te bereiden op een wat energieker gevoel, maken we eerst je spieren los en lang. Als je zometeen meer uithoudingsvermogen hebt, kun je gerust meer bewegen (zonder je zorgen te hoeven maken over blessures bijvoorbeeld). We helpen je ook bij het vinden van een goede houding en waar je op moet letten als je beweegt.

Daarna krijg je oefeningen en een oefenschema. Voor thuis. Je kunt zo in je eigen tempo werken aan je conditie, je spierkracht en de soepelheid van je spieren. We zetten het programma samen op; als je er ook bij wil sporten, dan begeleiden we je daarbij. We houden de vinger aan de pols, helpen bij gewrichtsbescherming en eventuele hulpmiddelen.

Je zult merken dat je je dan snel ook energieker zult voelen.

Het is belangrijk dat je met aandacht beweegt

Misschien kun je je nog wel herinneren dat het enige advies was rust te nemen. Dat is inmiddels wel veranderd. Rustig aan doen is nog steeds belangrijk, maar het is evenzeer van belang dat je in beweging blijft. Als je blijft bewegen –met beleid, aandacht en begeleiding— dan hou je je spieren nog lang soepel en krachtig. Je voelt je dus ook beter en hebt meer energie en kracht om iets aan je klachten te doen. Dagelijks, vijf dagen per week, een half uurtje bewegen. Rustig aan, je adem mag best sneller gaan, maar meer ook niet. Neem contact op met onze fysiotherapeuten voor meer informatie.