Een peesontsteking bij je knie bij Fysio Baarn


Hoe stop ik die pijn in mijn knie?

De pijn zit vlak onder je knieschijf. Het is er ook wat dikker. Als je beweegt doet het pijn, helemaal als je de knie volledig buigt. Je vraagt je af: “Wat kan ik doen om zo snel mogelijk te herstellen?”

Wat was een pees ook alweer?

Je knie is een knap gewricht dat behoorlijk wat te verduren krijgt. Het bot van je dijbeen en onderbeen komen samen en stevige banden houden de boel bij elkaar. Met je spieren maak je de beweging omdat de spieren met pezen aan de botten zitten. Als deze pezen overbelast zijn, komen er kleine scheurtjes in. Die scheurtjes genezen niet makkelijk. Waarschijnlijk voel je ook pijn waar de pees aan het bot vastzit.

Wij gaan je helpen

De meeste cliënten willen alleen maar rusten en hun knie helemaal met rust laten. Het is goed om daar gehoor aan te geven. Niet zoveel doen. Maar, een beetje beweging is belangrijk, om het soepel te houden. In het begin helpen we je de pijn te verlichten. Terwijl we dat doen, houden we je goed in de gaten en zodra het kan, beginnen we voorzichtig met rekoefeningen. Als je been er klaar voor is, krijg je de oefeningen en het schema om goed gecontroleerd de spieren sterk te maken.

Zorgen dat het niet weer mis gaat

Je zult iets moeten veranderen aan je houding en manier van bewegen. De ontsteking is veroorzaakt door chronische overbelasting: een verkeerde beweging of slechte houding die je al jaren hebt. Misschien iets dat je op je werk doet, de manier waarop je sport of iets in het algemeen. We vinden de oorzaak en geven je de mogelijkheid er iets aan te doen.