Achillespeesblessure bij Fysio Baarn


Hoe kom ik van die pijn af!

F*ck! Zo begint je dag. Met schelden. Want het is een idiote pijn, in je hiel. Of beter: achterop je hiel, waar die pees zit. Dat zo’n klein plekje zo venijnig pijn kan doen!
In de loop van de dag verdwijnt de pijn wel, maar het duurt elk dag langer. Je vraagt je af: “Hoe kom ik er vanaf?” en “Kan ik nog wel sporten?”achillespeesblessure

Een achillespeesblessure komt in kleine stapjes

Het is waarschijnlijk al eerder begonnen. Ga maar na. Misschien wel toen je die nieuwe schoenen kocht. Die niet zo lekker zaten. Oké, maar niet perfect. Maar goed, wat doe je: niet zeuren en doorlopen. Een beetje pijn maar na een paar uur is dat wel weg.

Zo’n blessure krijg je in kleine stapjes. Die je wel merkt, maar niet echt voelt. Je krijgt pijn bij de warming-up die je serieus moet nemen. Maar wat je niet doet. Die dan wat erger wordt, maar je traint door.

Tot het te laat is. En nu is het echt te laat. Nu doet het pijn tijdens én na het sporten. Soms de hele nacht.

Even slikken: je moet een poosje rustig aan doen

We zeggen het maar alvast: je moet een tandje terug. Even stoppen met intensief bewegen. We weten dat dat niet leuk is om te horen. Echt niet leuk. Maar als je nog lang lekker actief wil bewegen, moet je jezelf nu even in acht nemen.

Los maken, lang maken, sterk maken

Je doorloopt een duidelijk traject; van ‘los maken’ en ‘lang maken’ naar ‘sterk maken’. Dat geeft richting en je weet hoe ver je bent. Na even gestopt te zijn, ga je weer opbouwen. Goed begeleid. Met veel nieuwe inzichten op je voorbereiding, een nieuwe set rek- en strekoefeningen en advies bij de aanschaf van nieuwe schoenen.

Klachtenvrij en beter presteren

We zorgen dat je, na tien tot twaalf weken, klachtenvrij bent. En dat je dat ook blijft. In veel gevallen bewegen onze cliënten dankzij de nieuwe inzichten beter dan ooit tevoren.

Risico's voor een achillespeesblessure

  • een slechte warming-up en cooling-down
  • intensief sporten op hogere leeftijd
  • overgewicht
  • een harde ondergrond
  • slechte schoenen
  • te snel te veel sporten

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de pijn licht, ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. Onze fysiotherapeuten onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met klachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.