Polsblessure bij Fysio Baarn


Weer snel aan de slag na een polsblessure

Je vloog voorover en kon je nog net opvangen. Anders had je toch een smak gemaakt. Je hebt wel je polsen geblesseerd. Je dacht dat het wel mee zou vallen, maar dat valt erg tegen.
Je wil weer verder. Je wil de gewone dingen weer kunnen doen. Liever vandaag dan morgen. De gewone dingen zoals typen of autorijden. Je vraagt je af of dit snel behandeld kan worden…polsblessure

Genezen in zeven dagen

Als de kneuzing niet al te zwaar is en we zijn er op tijd bij, dan kan Fysiotherapeuten Baarn veel doen in slechts zeven dagen. Is de kneuzing zwaarder dan kan het soms wel tot zes weken duren. Maar dan kun je de meeste gewone dingen al wel weer doen. Je zult merken dat je je steeds beter gaat voelen; dat je je beter kunt bewegen en meer kracht in je spieren hebt.

Een polsblessure, wat is dat eigenlijk?

Bijna altijd begint de polsblessure met een klap. Omdat je jezelf op wilde vangen bij een val of sprong. Het doet flink pijn, kan heel lastig en onhandig zijn, maar bijna altijd valt ‘de schade mee’. Het is een verrekking waarbij de banden en het kapsel rond je pols plotseling sterk oprekten en daardoor beschadigden. Het kan zijn dat je pols dik is en dat je een blauwe plek hebt.

Eerste Hulp is doorslaggevend

Ben je net op je pols gevallen? Doe dan het volgende: 1) koel je pols vandaag en morgen elke dag vier keer een kwartiertje af met ijs, water of een coldpack in een doek, 2) hou je pols rustig —kom even bij ons langs voor een brace of tape, dat helpt heel goed, 3) leg een drukverband aan, en 4) zo vaak als je kunt, leg je je pols hoger dan je hart. Doe dit goed en je helpt je herstel enorm. Zeker met een lichte blessure.

Behandeling met aandacht voor je spieren

Het is belangrijk dat de spieren in je pols weer sterk worden. Je wil zo snel mogelijk weer beter zijn. Wij willen dat ook, maar we willen ook dat het zorgvuldig gaat, zodat je niet meteen weer een blessure hebt.

Daarom moet je echt even rust nemen in het begin. We helpen je, met deep-tissue massage en soms ook dry needling. Je krijgt kleine, rustige oefeningen om je spieren soepel te houden zonder het te forceren.

Na een of soms twee weken vullen we de oefeningen aan met rekoefeningen. Daarmee worden je spieren die tijdens de klap verkrampten ook weer lang. En je kunt pas aan kracht (spierkracht, coördinatie en beweeglijkheid) werken als je spieren op lengte zijn. Als je vervolgens met de krachttraining begint, kun je bijna alle dagelijkse dingen al doen.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wilt doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.