Enkelverstuiking bij Fysio Baarn


Ik wil niet dat dit een zwakke plek blijft

Alsof je een traptree miste. Met een kleine beweging door je enkel gezakt. Je hebt alles gedaan wat je moest doen. Je been omhoog met ijs erop, je schoen aangehouden. Het is oké. Een behoorlijke verstuiking. Je kunt nauwelijks staan.Verstuikte enkel

Nu wil je twee dingen: 1) dat dit snel overgaat en 2) dat niet nu ineens je enkel een zwakke plek is.

Precies: we willen herhaling voorkomen

Een groot risico voor het verstuiken van je enkel is als je al een keer eerder je enkel verstuikte. Het wordt een zwakke plek als je niet oplet. We nemen daarom de tijd voor je herstel en doen het vooral in het begin rustig aan. Even niet trainen of sporten en al zeker geen zaal- of contactsporten. We begrijpen dat je graag snel wil herstellen, en houden je van dichtbij in de gaten. Om er voor te zorgen dat je snel herstelt en dat we het zo doen dat de kans op herhaling zo klein mogelijk is.

Sterke spieren maken het verschil

Uiteindelijk gaat het om sterke spieren en banden. Die moeten voorkomen dat je je enkel makkelijk verzwikt. Voordat we daaraan werken, maakt fysiotherapeuten Baarn die spieren eerst los. Om je enkel te beschermen zijn je spieren in een kramp gekomen. Er zijn verklevingen en het zit vast. Om je in dit proces te helpen, kan het zijn dat we je enkel ‘vastzetten’ met een zwachtel, een brace of bijvoorbeeld een elastische kous. Als je spieren wat losser zijn, krijg je ook rekoefeningen. En als je spieren los en op lengte zijn, dan gaan we gericht de spieren trainen.

Het gaat om meer dan je enkel

We kijken goed naar je enkel —en de hele bewegingsketen die daarbij hoort. Dat doen we om de oorzaak te vinden en omdat je lichaam probeert de gevolgen van je blessure te compenseren. Dat kan weer nieuwe klachten en blessures opleveren; en dat willen we voorkomen. Het is ook belangrijk om je blessuregeschiedenis te leren kennen. En je leefstijl. Dat helpt niet alleen bij de diagnosestelling, maar ook bij het samenstellen van het behandeltraject.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wilt doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.