headerimage

Zoek je goede fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

Alles over beweging en houding

Voor alle vragen en klachten die je hebt over je houding en beweging. Bijvoorbeeld over je spieren, of over je zenuwen of gewrichten.

Veel dingen doet je lichaam zelf

Als je er over nadenkt kan het je duizelen. Je hoeft er bijna niks voor te doen en je lichaam regelt het: ademen, je hart, iets pakken, rennen, bukken, schrijven. Allemaal zonder dat jij er aandacht aan hoeft te besteden. En als het misgaat, dan houdt je lichaam je er zo lang mogelijke buiten. Door je te ontzien, onbewust minder te belasten en ondertussen de boel te repareren. Soms is het nodig je te waarschuwen: je voelt pijn en kunt bewegingen niet meer maken. Zonder dat je er bij stil hoeft te staan kun je rennen, springen, iets pakken, bukken, tillen. “Even rustig aan,” zegt je lichaam. En als je dat doet, komt het vaak wel goed.

Als het pijnlijk blijft

Soms is er meer aan de hand. Je lichaam kan het niet alleen en er zal ook iets moeten veranderen in je houding, de manier waarop je beweegt of bijvoorbeeld sport.

Ons werk is altijd maatwerk

Fysiotherapie kan je helpen. We maken je behandelplan op basis van je klacht, je lichaam en je leefstijl. Elk plan is uniek; toch doorlopen ze allemaal dezelfde drie fases van los maken, lang maken en sterk maken.

Inzicht en herstel

Je leert je lichaam beter kennen tijdens het therapeutische proces. Waar je op kunt letten, hoe je je houding verbetert, hoe je de warming-up beter doet. Je krijgt daarbij een serie rekoefeningen en krachttraining waar je nog lang baat bij hebt. De meeste cliënten voelen zich na een behandeling beter en weten meer over hun lichaam en hoe ze gezond kunnen blijven.

Goed op letten: de registratie en beroepsvereniging

Als je een fysiotherapeut uitzoekt die bij je past, let er dan op of de praktijk BIG-geregistreerd is en aangesloten bij een beroepsvereniging. Als dat zo is, dan weet je dat het met de kwaliteit van de zorg wel goed zit. Minstens net zo belangrijk is de ‘klik’: spreekt de manier van behandelen aan, de methode, de mensen? De opleidingen zijn gelijk en veel behandelmethoden zijn gebaseerd op standaarden. Toch doet elke praktijk het een beetje op zijn eigen manier. Je hebt dus veel te kiezen.

Kom langs

We kunnen het niet genoeg zeggen. De meeste mensen wachten te lang. We zien teveel klachten die onnodig zwaar zijn, gewoon omdat mensen een bezoek uitstelden. Dus: kom lang. Maakt een afspraak en kom even kennismaken. Dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je wilt doen. Je krijgt van ons een duidelijk advies over behandeling, gewoon even rusten of toch even bij de huisarts langsgaan.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top