headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Gescheurde enkelbanden bij Fysio Baarn

Kan ik iets doen aan het herstel van die gescheurde enkelbanden?

Het gebeurde en wist je het meteen: dit is goed mis. Je moest naar de Spoedeisende Hulp. De pijn is bijna onhoudbaar, je enkel is blauw en je kunt (en mag) er niet op staan. Na de schrik, zit je nu thuis en vraag je je af hoe lang je moet rusten, hoe je eigenlijk het beste rust en wat je daarna moet doen. Je wil hier graag op een goede manier mee omgaan…

RICE: Rust, ijs, compressie en omhoog houden

Als je al loopt, loop je met krukken. Maar liever niet. Want je houdt je aan het RICE protocol: Rust, Ijs, Compressie en Elevatie. Dus, je ligt. Been omhoog. Vaak het ijs vervangen. Beetje bewegen, maar zeker niet belasten. Zodra het kan ga je wat meer bewegen, net zoveel als de pijn toestaat. Je merkt het ook aan de warmte in je enkel en hoe gezwollen je enkel is. Je doet kalm aan. En zodra het kan… moet je even naar ons komen.

Overigens, liever komen we al wat eerder bij je langs. Bel of mail voor een afspraak, we komen graag even kijken.

Je krijgt onze steun. Letterlijk.

We helpen je bij het ondersteunen van je enkel. Dat doen we met tape of een brace. Hoe eerder we dat kunnen doen, hoe makkelijk je herstel zal zijn. Dat is belangrijk, want herstellen van gescheurde enkelbanden kost veel tijd.

We behandelen de hele regio

Zodra je weer een beetje kunt bewegen, gaan we aan het werk. Nog heel rustig aan: we maken de spieren rond je enkel los met deep-tissue massage in de regio. We onderzoeken sowieso het hele gebied van je voet tot je heup om erachter te komen of we je houding en manier van bewegen kunnen verbeteren om zo herhaling te voorkomen.

We nemen er de tijd voor. Je hebt veel rust nodig en je mag je enkelbanden zeker niet overbelasten. Daarbij moeten je spieren goed los en lang zijn voor het bewegingsprogramma waarmee we de behandeling afsluiten. We beginnen dat programma op het moment dat je met je pijnlijke voet alle bewegingen kunt maken die je met je andere voet ook kunt maken.

Tijdens het beweegprogramma en de bijbehorende krachttraining helpen we je nog steeds met rekoefeningen en door je spieren los te houden. Bij gescheurde enkelbanden is het belangrijk dat je de krachtoefeningen ook na de behandeling blijft doen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top