headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Behandeling van schouderpijn bij Fysio Baarn

Dit klinkt niet goed. Ga ik hier last van krijgen?

Je schouder maakt een klikkend geluid als je beweegt. Klik. Oompf. Het doet pijn. Je kun je arm bijna niet bewegen. Het straalt ook uit naar je arm, de pijn. Daar word je moe van. Trouwens, je bent letterlijk moe, want slapen is moeilijk als je elke keer dat je je omdraait wakker wordt van de pijn. Die klik. Die pijn. Je bent bezorgd, je hebt genoeg verhalen op internet gelezen over de blijvende schade die zo kan ontstaan.

Het komt helemaal goed

We willen je wel graag snel zien bij Fysio Baarn. De kans is groot dat we je goed kunnen helpen zonder blijvende schade. Voor veel mensen voelt het eng omdat het lijkt alsof er iets niet goed is met je gewrichten. Maar er gebeurt van alles in je schouder. Met je spieren, het gewricht en het schouderblad. Wat de oorzaak ook is, je spieren vangen het op of compenseren het. Daardoor kun je je minder bewegen. Het lijkt alsof je gewricht niet goed werkt, maar het zijn je spieren.

Neem er de tijd voor

De kracht in je spieren, daar gaat het om. Je schouder zit complex in elkaar en ook de bewegingen die je moet kunnen maken zijn ingewikkeld. Dat heeft goede steun nodig vanuit je spieren. Die moeten op kracht komen.

Toch kunnen we niet meteen aan krachttraining beginnen. Nu zijn je spieren verkrampt, er zitten knopen en verklevingen in. Die halen we er, met deep-tissue massage uit. Dan neemt de pijn ook meteen af.

Deze fase duurt ongeveer drie weken. Je komt om de dag langs voor 20 minuten massage.

Het evenwicht in je lichaam

Je ziet het verschil makkelijk: je kunt met de pijnlijke kant niet wat je met de andere kant kunt. Misschien kun je zelfs wel in de spiegel zien dat je ‘scheef’ staat. Met een serie rekoefeningen breng je de symmetrie terug. Pas als je met de pijnlijke schouder dezelfde bewegingen kunt maken als met de schouder die geen pijn doet, beginnen we met de krachttraining.

Binnen twee maanden kun je alle gewone dingen weer doen

We stellen een persoonlijk trainingsprogramma op. Je blijft rekken en strekken en als je wil masseren we je ook. Je maakt je spieren steeds een beetje sterker. De meeste cliënten blijven de oefeningen ook na afsluiten van de behandeling doen om terugval te voorkomen.

 

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top