headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Jouw rugklachten verholpen bij Fysio Baarn

Aaahrg! Hoe kom ik zo snel mogelijk van deze pijn af?

Hrmpf. Je bent helemaal uit balans. Alles kost zoveel energie. Alles is zo zwaar. En de pijn. In je lage onderrug. In je bil. Als je beweegt voel je je snel stram. Lang zitten doet pijn. Lang staan doet pijn. Je draait en beweegt en probeert. Je komt er maar niet achter wat nou het fijnste is. Hoe kom je hier snel (en blijvend) vanaf?

Voor je gemoed, het is goed te behandelen

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht: vier op de vijf mensen hebben er wel eens last van. Eigenlijk gaat de pijn altijd wel weg. Bij Fysio Baarn werken we zorgvuldig aan je herstel, zodat de kans op terugval veel kleiner is.

We herstellen de balans in je lichaam

Het is waarschijnlijk lastig te bepalen waar de pijn vandaan komt. Sommige mensen kunnen het moment benoemen. Het gebeurde “toen, toen ik die ene beweging maakte”. Voor de meesten is het lastiger. En zelfs als je het moment weet, ben je niet zeker van de oorzaak. Vaak zijn de klachten het eindstation van een lange weg. Het kan met overgewicht te maken hebben. Met roken, stress en een verkeerde houding, verkeerd zitten of vaak gemaakte bewegingen.

In het herstel herstellen we de balans in de regio; dat is nu uit evenwicht —veel mensen voelen “dat het elk moment mis kan gaan.”

Ook jouw rug kan weer in balans komen

De behandeling begint met het losmaken van de spieren in je onderrug. Naast de plek waar je er echt last van hebt, kijken we ook naar de stand van je heupen, hoe je je schouders houdt en of je houding in zijn algemeen goed is. In de meeste gevallen kunnen we de spiergroepen die met je klacht te maken hebben goed in kaart brengen. Voordat we die spieren op kracht brengen halen we de knopen en verklevingen eruit. Vervolgens breng je zelf, met rek- en strekoefeningen de symmetrie terug in lichaam. Je brengt de spieren op gelijke lengte en voorkomt zo klachten en blessures. Als je lichaam weer in balans is, kun je met een persoonlijk beweeg- en trainingsprogramma je spieren weer op kracht brengen.

De kracht van kalme beweging

In elke fase van de behandeling is het belangrijk dat je —met beleid— in beweging blijft. In het begin is dat heel weinig, je zorgt ervoor dat je regelmatig van houding verandert, dat je kleine stukjes loopt en hele kleine oefeningen doet om de gewrichten soepel te houden. Gaandeweg de behandeling kun je steeds meer.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wilt doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top