headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Artrose bij Fysio Baarn

Helpt een fysiotherapeut bij artrose?

Je bent stijf. Je hebt moeite met bewegen. Pijn, in de avond erger dan in de ochtend. Waar zit de pijn bij jou? Je knie? Je heupen? Misschien in je lies, richting bovenbeen? Het is echt vervelend en soms te pijnlijk. Je hebt waarschijnlijk al het een en ander geprobeerd. En nu vraag je je af of fysiotherapie je kan helpen.

Op weg naar een fitte leefstijl

Een fysiotherapeut kan je helpen om op een verantwoorde manier in beweging te blijven. Mensen met artrose hebben —begrijpelijk— de neiging hun bewegingen te beperken. Dat voelt fijner. Het is makkelijker. Maar uiteindelijk werkt het averechts. Hoe minder je beweegt, hoe strammer je wordt en uiteindelijk kun je zelfs zonder te bewegen pijn hebben.

Daarom krijg je een beweegprogramma dat bij je past. We onderzoeken je klachten en kijken naar wat je zelf nog kunt en wil doen. Je vertelt wat meer over de geschiedenis van de klacht en je leefstijl. Vervolgens kijken we met een lichamelijk onderzoek naar de hele regio. Heb je een knie-artrose, dan kijken we ook naar de heup. We helpen je vervolgens door de spieren rondom de pijnlijke plekken los te maken. Daarnaast krijg je oefeningen om je spieren soepel te houden.

Het is een langer traject, waarin we je van dichtbij blijven volgen. We blijven je spieren soepel houden en helpen je bij de onderdelen die je moeilijk vindt. Je zult merken dat je spieren steeds sterker worden en je uithoudingsvermogen toeneemt. Dan krijg je ook steeds meer plezier in het bewegen. Als de behandeling is gestopt, is het natuurlijk belangrijk dat je blijft bewegen. Vandaar dat we al tijdens de behandeling aandacht besteden aan het onderhouden van een vitale leefstijl.

Deskundige begeleiding na operatie

Bij vergevorderde artrose krijg je een kunstknie of -heup. Zo’n operatie is ingrijpend; niet alleen voor het gebied, maar voor de hele regio. Daarom doe je er goed aan om op een zorgvuldige manier weer te gaan bewegen. We stellen een herstelprogramma op. Je krijgt informatie over wat je wel en niet moet doen en waar je op moet letten als je oefeningen doet.

Het is vooral gewrichtspijn

In je gewrichten maak je beweging. Twee botten moeten ten opzichte van elkaar kunnen bewegen en bij elkaar gehouden worden. Best een ingewikkeld mechaniek. De twee uiteinden van de botten worden bij elkaar gehouden door het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden. Er zit kraakbeen om je botten om de klappen op te vangen en er voor te zorgen dat de twee boten elkaar niet beschadigen. Als je artrose hebt, wordt dat kraakbeen dunner.

Goed om te doen als je artrose hebt

  • elke dag minstens een half uurtje bewegen
  • tijdens het bewegen: op tijd even rusten tussendoor
  • schaf schoenen met schokabsorberende zolen aan
  • ga niet te ver; als het pijn doet, doe je kalm aan

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wil doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top