headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Hamstringblessure bij Fysio Baarn

Is het erg, mijn hamstringblessure?

Net een zweepslag, zo schoot het erin. Je wilde net voor die verre bal gaan, net dat sprintje trekken. Toen plots, uit het niets, een kramp-achtig gevoel, met scherpe pijn.

Het is inmiddels al weer even geleden. Het gaat nog verre van optimaal. Je hebt moeite je been te buigen. Als je je spieren rekt, doet het pijn. Je bovenbeen is stijf en misschien heb je ook nog een blauwe plek daar. Wat moet je doen? Bewegen? Juist niet? En hoe erg is het eigenlijk?

In welke categorie zit jij?

Het doet pijn. Dat kan een teken van spierscheuring zijn. Er zijn drie niveau’s.

  1. Minimale pijn. Je voelt het wel, zeker als je sport. Maar bij gewoon wandelen merk je er nauwelijks iets van. Met rust en een beetje opletten wat je doet gaat het waarschijnlijk wel over.
  2. Matige pijn. Je voelt altijd dat er ‘iets is’. Je bovenbeen is ook dikker. Als je wandelt voel je het, als je er op drukt, of zelfs al als je je knie buigt. Het voelt onprettig. Je doet er goed aan om contact met ons op te nemen. Samen met een fysiotherapeut herstel je sneller en kun je er achter komen hoe je herhaling voorkomt.
  3. Ernstige pijn. Het was een ingrijpende gebeurtenis. Niet te missen. Je loopt ook met krukken. Niet alleen je bovenbeen doet pijn, maar je hele been. Waarschijnlijk moet je hiervoor geopereerd worden. Dit niveau komt gelukkig niet zo veel voor.

De oorzaak van je klacht

We willen een chronische blessure voorkomen. Dat doen we in eerste instantie door ons te richten op pijnbestrijding en ontspanning. Je krijgt een serie deep-tissue massages eventueel aangevuld met dry needling. We willen daarnaast achterhalen waar de klacht vandaan komt. Wat gebeurde er op het moment? Hoe sport je? Hoe beweeg je? Wat doe je gedurende de dag? We nemen de tijd voor elke stap in het traject en sporen je aan niet te snel te gaan. Dat is best lastig, want je hebt de kracht om alles te doen; je spier is niet soepel genoeg, heeft verklevingen en knopen en is niet lang genoeg. Je moet je dus een beetje inhouden…

Met zorg en aandacht

We helpen je met bewegingsoefeningen die je spier helpen te ontspannen en die het soepel houden. In sommige gevallen stellen we alternatieve sporten voor —zoals zwemmen. Daarnaast krijg je een programma voor je lage rug en bekken. Het gaat erom dat we de hele regio in balans krijgen. Deze oefeningen kun je, als de behandeling is afgelopen, blijven doen. Om ervoor te zorgen dat je in balans blijft.

Ben je van middelbare leeftijd?

Het komt veel voor bij sportieve senioren. Vooral aan het begin van het seizoen. De zomer was rustig, je bent nog een beetje stram en dan ga je er te hard in. Vooral voetballers hebben er last van. Maar ook als je aan atletiek doet: doe het rustig aan na de zomerstop.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wil doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top