headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Behandeling van nekpijn bij Fysio Baarn

Kan ik iets aan deze nekpijn doen?

Je zit de hele tijd te knijpen. In dat stukje tussen nek en schouder. De pijn is vervelend en soms onhoudbaar —het trekt van onder in je nek tot aan je achterhoofd en schouderbladen. Als je je nek wil draaien, draait je hele lichaam mee. Maar je merkt dat ook stilzitten uiteindelijk pijnlijk is. Je deed het allemaal: tijgerbalsem, sportgel, warme kussentjes. Niets helpt. Je wordt er moedeloos van.

Rust in de spieren brengen

Zoals de meeste mensen wel weten, komt de pijn van verkrampte spieren. Vandaar dat we die eerst zullen ontspannen. Dat kan met deep-tissue massage en kleine oefeningen. Als dat te weinig resultaat biedt, vullen we het aan met dry needling. Je klachten zullen snel verminderen.

Vaak willen cliënten dan stoppen. De pijn is weg. Al klaar. In sommige gevallen kan dat ook. Meestal is er meer voor nodig om te zorgen dat de klacht ook niet meer terug komt. Daartoe krijg je eerst rekoefeningen om de spier op lengte te brengen en de symmetrie in je lichaam te herstellen. Daarna brengen we, met een beweegprogramma op maat, de kracht terug in je nek en schouders.

Je leert je lichaam beter kennen

Tijdens de behandeling leer je hoe het allemaal zit in je lichaam. Hoe je spieren reageren op bepaalde bewegingen en houdingen, wat de gevolgen van stress zijn en hoe je spieren ’foute’ bewegingen compenseren. Je leert de signalen kennen, je eigen bewegingen, je valkuilen en wat je kunt doen om het te verbeteren.

Waar komt het vandaan?

Het is bijna altijd een combinatie van oorzaken. Misschien spanning, stress. Of misschien een verkeerde houding, of te lang in dezelfde houding zitten. Misschien beweeg je te weinig. Misschien beweeg je verkeerd. Maar wist je dat het ook kan komen door roken of overgewicht? Daarnaast kun je last hebben van iets heel anders. Artrose bijvoorbeeld, of een nekhernia. Daarom is het zo belangrijk dat je er niet te lang mee rondloopt en dat je je een keer laat onderzoeken door een fysiotherapeut.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wilt doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top