headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Knieblessure bij Fysio Baarn

Ik heb een fitte leefstijl. Maar mijn knie doet zo’n pijn.

Hmz. Je bent er geïrriteerd van. Lichtgeraakt en moe. Je hebt ook zo’n pijn in je knie. En het is frustrerend dat alles nu moeilijk en vermoeiend is. Waarom kan je niet gewoon snel weer alles doen. En lekker je fitte leventje leiden. Of kan dat wel?

Ik wil graag snel weer sporten, kan dat?

We zeggen het maar direct: nee. Een beetje afhankelijk van het niveau waarop je sport, de blessure en het hersteltraject kan dit maanden duren. En sneller heeft geen zin, want dan zit je hier over een half jaar weer. We willen de kans op herhalen voorkomen en nemen daarom de tijd en werken aan duurzaam herstel.

Weet je hoe het kwam? Omdat je knie niet kan draaien

Een verdraaiing. Dat is bijna altijd de oorzaak. Je knieën kunnen niet draaien namelijk. Je verzet je voeten, of draait je heup. Je knieën kunnen alleen maar knikken. Dus als ze geforceerd worden te draaien, dan kan er van alles misgaan.

Er kan van alles mis zijn

Je knie zit knap in elkaar. Veel bewegende delen, veel banden, een meniscus. Maar je knie kan ook uit de kom. En elke soort blessure vraagt om een andere aanpak. We zijn daarom erg secuur in het maken van de analyse en behandelen pas als we helemaal zeker van onze zaak zijn.

Gescheurde knieband? Geef je been rust.

Dat is eigenlijk altijd het beste begin. Rust, rust, rust. Maar als je banden gescheurd zijn, dan helemaal. We helpen je erbij: we masseren je regelmatig, het kan zijn dat we je adviseren een kniebrace te dragen, wijzen je op je bewegingsgedrag en geven je weinig belastende oefeningen.

De klacht ontstond geleidelijk

Het komt het meest voor bij voetballers en hardlopers tussen de vijftien en negentien jaar. De klacht ontstaat geleidelijk. Omdat je een verkeerde beweging maakt: keer op keer op keer op keer. Daardoor ontstaat er een kleine misvorming, je kraakbeenweefsel beschadigt en de beschermende kraakbeenlaag slijt af. Misschien heb je het —achteraf— wel aan voelen komen. Je knie zat al op slot, je had al vaker pijn bij bewegen, misschien was je zelfs wel opgevallen dat je benen niet meer even gespierd waren.

Deze klacht kennen we van binnen en buiten

Er is geen klacht zo veel behandeld als deze. Onze werkwijze (los maken, lang maken, sterk maken) werkt heel effectief. Fysiotherapie Baarn onderzoekt je knie, je been en heup. Vervolgens kom je drie weken lang drie keer per week langs. Dan kun je vertellen hoe het gaat en wij masseren de spieren rondom je knie. Zodat ze los komen.

Dat is een belangrijke periode. Vooral om later terugval te voorkomen. Het is beter voor je spieren, het herstelproces en het resultaat als je het eerst even rustig aan doet. Geen krachttraining maar deep-tissue massage. Zo bereid je je spieren voor op het herstel.

Als ze eenmaal los zijn, krijg je een op maat gemaakt renprogramma. Je spieren moeten weer op lengte komen. Zodat je alles wat je met je goede been kunt, ook met je geblesseerde been kunt. Als dat het geval is, krijg je een trainingsprogramma waarmee je naar volledig herstel werkt.

Maak een afspraak, het is het beste dat je nu kunt doen.

We drukken je op het hart om even langs te komen. We krijgen te veel mensen die te lang doorliepen en hun klacht (en compensatieklachten) onnodig erger maakten. Maakt niet uit dat het niet altijd pijn doet. Geeft niks dat het volgens jou een beetje beter gaat vandaag.

We kijken je graag even na, dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je er aan wilt doen. Bel, mail of vul het contactformulier in en kom langs. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top