headerimage

Zoek je goede Heuprevalidatie bij Fysio Baarn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Heuprevalidatie bij Fysio Baarn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Er worden in Nederland veel heupoperaties uitgevoerd, bijna 40.000 per jaar. Vaak omdat er een heupprothese wordt geplaatst. De meest voorkomende reden voor de vervanging van een heup is de slijtage van het heupgewricht. Het gewrichtskraakbeen raakt door de jaren heen beschadigd waardoor het onderliggende botweefsel van de kop en kom van het heupgewricht elkaar tijdens bewegingen gaan raken. En dat kan veel pijn en stijfheid veroorzaken. Waardoor een ‘nieuwe heup’ noodzakelijk wordt.

Heuprevalidatie

Na de operatie verblijf je 3 tot 5 dagen in het ziekenhuis. Na je ontslag uit het ziekenhuis begin je met het revalideren. De revalidatie na een heupoperatie is een behoorlijk traject, dit kan wel 16 weken duren. We gaan in de eerste fase vooral aan de slag met het verbeteren van de beweeglijkheid, het stabiel staan en kunnen bewegen, we vergroten de kracht van je spieren, we verhogen je conditie en we leren je technieken aan om beter te kunnen lopen.

Verder in het traject

Het doel is om beperkingen die je hinderen in je dagelijkse leven nog verder terug te brengen. Je brengt de nieuwe looptechnieken in de praktijk zodat je weer zonder de krukken kunt gaan lopen die je bijna 6 weken hebt gebruikt. Ook fietsen en autorijden gaan weer tot de mogelijkheden behoren.

Onze revalidatie

Na je operatie wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar we gaan het samen langzaam opbouwen. Na een operatie kunnen er complicaties zoals zwellingen optreden, daar passen we onze fysiotherapie op aan. Door middel van onze revalidatie helpen we je sneller herstellen na je heup-operatie. Als je een nieuwe heup hebt gekregen leren we je hoe je er goed mee kunt bewegen.

We leren je ook hoe je zelf kunt trainen om zo goed mogelijk van je nieuwe heup te kunnen profiteren. En dit geldt na alle operaties aan je heup…, we zorgen er door specifieke oefeningen voor dat je spieren sterker worden waardoor je heup minder wordt belast. Maar bovenal zorgen we ervoor dat je weer goed kunt bewegen. Waardoor je zonder hulpmiddelen weer mobiel wordt. En dat zo lang mogelijk blijft.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top