headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Baarn. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830606 WhatsApp

Parkinson bij Fysio Baarn

Ik heb Parkinson en wil graag meer bewegen

Bewegen gaat lastiger. Je beeft vaak, je spieren voelen stijf aan en het is vooral lastig om in beweging te komen. Mede daardoor ben je ook langzamer gaan bewegen.
Je hebt medicijnen en die slik je trouw. Maar dat alleen is niet genoeg. Je verwacht dat je klachten erger worden en zoekt een manier om toch in beweging te blijven.

Aanvullende behandeling

Je slikt waarschijnlijk Levopoda en je weet dat het —krachtig als het is— niet alle klachten verhelpt. Bijvoorbeeld het verminderd gevoel voor evenwicht. En dan zijn er de bijwerkingen; je weet dat op termijn het medicijn klachten kan opleveren zoals onvrijwillige bewegingen. Daarom vullen veel mensen de medicijnen aan met andere therapeutische trajecten, zoals fysiotherapie.

Fysio Baarn ondersteunt bij Parkinson

Je zult heel verschillende klachten hebben. Misschien is lopen moeilijk, je in bed omdraaien, of opstaan uit een stoel. We helpen je je houding verbeteren en sterke soepele spieren ontwikkelen. Daarnaast werken we aan je evenwichtsgevoel en je conditie. Je krijgt daartoe een beweegprogramma op maat waarmee je werk aan een zo actief mogelijke leefstijl. Dat programma bestaat uit een serie rek- en strekoefeningen, houding, beweging en krachttraining. Je kunt die oefeningen doen op de momenten in de dag dat je je goed voelt. Gecombineerd met goede voorlichting helpt het je zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven.

Als bewegen nog goed gaat

We werken aan een voor jou passend beweegprogramma. Zo blijven je spieren soepel en sterk; met het werk aan je evenwicht en conditie investeer je in je toekomst. Je begrijpt beter hoe je de kans op blessures kunt verkleinen, hoe je met vertrouwen kunt bewegen en het risico op vallen kunt verkleinen.

Als het wat minder gaat

Bewegen wordt lastiger, net als het bewaren van je evenwicht en het op peil houden van je conditie. Je merkt ook dat bepaalde bewegingen je steeds meer moeite kosten. Omdraaien in bed, iets pakken, opstaan uit een stoel. Je geeft dat aan bij je fysiotherapeut om oefeningen te ontwikkelen die je met die bewegingen kunnen helpen.

Je krijgt ook begeleiding bij het beter kennen van je lichaam. Zodat je beter weet wanneer je achteruit gaat en wat je kunt doen om toch (zorgvuldig en veilig) te blijven bewegen. Het persoonlijke programma is gericht op plezierig bewegen. Zodat je een actieve leefstijl houdt, ook tijdens het verloop van de ziekte.

Als het even kan… in beweging blijven

Blijf in beweging. Liefst vijf dagen in de week, even een half uurtje zwemmen, of een wandelingetje. Het hoeft geen half uur achter elkaar te zijn, drie keer tien minuten is net zo goed.

Als je altijd al gesport hebt en je vindt dat fijn, probeer daar dan zo lang mogelijk mee door te gaan. Er zijn speciale Parkinsongroepen voor zwemmen bijvoorbeeld. We helpen je graag bij het vinden van een geschikte groep.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

782 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top