headerimage

Het is geweldig om te kunnen helpen bij het herstel.

quote

Op de dansvloer (bij Indigo Jazz)

Het begint op de dansvloer. Het was een passie en speelt nog steeds een grote rol in mijn leven. Ik danste jazz en modern ballet en volgde een dansopleiding. Inmiddels ben ik docente dans, hier in de regio bij dansschool Indigo Jazz.

Fysiotherapeuten hielpen mij ook

Dat ik nu fysiotherapeut ben, heb ik aan dans te danken. Om op dat niveau te kunnen dansen, moet je het uiterste van je lichaam vragen. Vaak ook een beetje meer. Ik had, net als velen met mij, tijdens de opleiding wel eens kleine overbelastingsblessures. Om snel en zorgvuldig te herstellen, ging ik dan naar de fysiotherapeut. Daar in de behandelkamer realiseerde ik me: “Dit wil ik ook doen!” Mijn dansachtergrond blijkt nu vaak zeer waardevol omdat dans spierkracht, balans, houding en coördinatie in zijn meest pure vorm hanteert.

Goed in samenwerken met mijn cliënten

Ik volgde de opleiding fysiotherapie, was enthousiast over de lesstof en praktische manier van leren en werken. Vooral in contact met de cliënt ben ik op mijn best. Ik ben betrokken en persoonlijk in mijn stijl van werken. Vanuit ervaring, opleiding en mijn dansachtergrond heb ik een analytisch en intuïtief inzicht in het bewegingsapparaat.

Je zult merken dat ik goed luister, dat ik precies wil weten hoe het voor jou voelt, wat je manier van leven en bewegen is en wat je klachtgeschiedenis. Ik neem de tijd je duidelijk uit te leggen wat er speelt, help je op weg met heldere informatie en stel een persoonlijk trainingsprogramma voor je op zodat je op gepaste wijze kunt trainen.

Je krijgt een duidelijke diagnose van me

Als je voor het eerst bij me komt, zal ik je vragen wat de problemen zijn. Je vertelt je verhaal, laat zien waar de klachten zitten en na een lichamelijk onderzoek en spiertest kan ik meestal wel duiden wat het probleem is. Dan ken ik de oorzaak van de klacht nog niet (in sommige gevallen is het wel belangrijk daar achter te komen) —al moet ik zeggen dat overbelasting wel vaak een oorzaak blijkt…

Samenwerken voor herstel

Ik let op je houding en op je manier van beweging. We komen er samen achter waar het probleem precies zit. Daarbij wil ik ook weten wat je nog wél kunt. Om te kijken wat je mogelijkheden zijn, en om de ernst van de klacht in te schatten.

In de regel kunnen we kleine klachten in twee tot drie weken behandelen, middelzware klachten in vier tot vijf weken en een grote klacht kan soms wel tot tien weken duren.

Los, lang, sterk

De behandeling verschilt per klacht en per persoon. Toch maakt iedereen dezelfde ‘route’ mee. Eerst gaan we je spieren los maken, daarna krijg je rekoefeningen en pas daarna spiertraining. Die volgorde is belangrijk om het herstel te bespoedigen en overbelastingsklachten te voorkomen.

Spiertraining voor goed herstel en duurzaam resultaat

Met de spiertraining werk je gericht aan een specifieke spiergroep en de spieren in de regio. De trainingen zijn ingericht met herhalingen en rust. Je krijgt het in een schema aangeboden. Zo maak je je spieren sterker. Het moet steeds net een beetje teveel zijn, de training moet je wat doen. De meeste cliënten zijn verbaasd van de vooruitgang die ze zelfs in een week al boeken.
Ik motiveer je tijdens dit traject, geef duidelijkheid over wat je wel en niet kunt doen. Ik geef je ook de voorwaarden voor een perfecte, verantwoordelijke training en hoe je aan je herstel kunt werken door dagelijks gedrag te veranderen (zoals je houding).

Het is mooi als je iemand kunt helpen

Ik haal veel voldoening uit mijn werk. De kwaliteit van je lichaam, je houding en beweging heeft zo veel invloed op de kwaliteit van je leven. Veel mensen realiseren het zich niet, maar een fysio-klacht kan veel van je leven beïnvloeden. Je bent sneller geïrriteerd, vermoeid, kunt niet meer echt genieten.

Het is geweldig om te kunnen helpen bij het herstel.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Jeffrey

Bekijk profiel
Top