headerimage

Dat is waar ik het voor doe: jouw ontwikkeling, een mooi proces en dat jij beter in je lichaam zit. Mensen beter maken. Tevreden maken. Blije mensen.

quote

Dans en het menselijk lichaam

Mijn vader was gymleraar. Dus sport, goed voor je lichaam zorgen en een basale interesse in het menselijk lichaam was —op de achtergrond— altijd onderdeel van mijn jeugd. Ik vond dat ook allemaal bijzonder interessant.

Dat uitte zich vooral in dans. Een combinatie van showdance en streetdance. Ik vond het heerlijk om te doen en om er les in te geven. Dat doe ik nog steeds, ook op de sportschool waar de praktijk gevestigd is. Ik merk dat de combinatie heel mooi werkt. Omdat dans over zorgvuldige, gecontroleerde bewegingen gaat, kun je het makkelijk op elk niveau inzetten om in beweging te komen.

Het menselijk lichaam is ongelofelijk interessant

Ik genoot van de opleiding fysiotherapie. Het lesmateriaal, de onderlinge samenwerking en het lekker fysiek bezig zijn. Dat past me goed. Na de opleiding heb ik op een aantal plekken gewerkt, vooral om me voor te bereiden op een wereldreis. Toen ik daarvan terugkwam, ging ik hier aan de slag.

Mijn cliënten gaan me aan het hart

Je zult in de behandeling merken dat ik de tijd neem. Ik ben betrokken bij je ontwikkeling; mijn cliënten gaan me aan het hart. Dus ook als we wat meer tijd nodig hebben, of je hebt achteraf nog vragen… dan kan dat altijd. Ik luister aandachtig, heb aandacht voor de details en vraag door. Je klacht, de klachtgeschiedenis, maar ook bijvoorbeeld je leefstijl. Ik bekijk je klacht van alle kanten.

Een uitgebreide intake

Ons eerste gesprek —de intake— begint met een uitgebreid interview. Wat je klacht is, waar je klacht vandaan komt, of je er al eerder last van hebt gehad, enzovoort. Daarna onderzoek ik je lichamelijk; je staat dan ontspannen voor me en ik zoek naar asymmetrie, waar je uit balans bent en hoe de verhoudingen in je lichaam zijn. Ik test je spieren, op kracht en lengte en hoe het bijvoorbeeld met je banden gesteld is. Je krijgt een ‘diepe dwarse frictie’-massage van het probleemgebied. Dat is vooral om de spieren te testen, kijken waar de knopen, verklevingen en spanning zit; en hoe het met de mobiliteit van je gewrichten gesteld is.

Oproep: alsjeblieft wacht niet te lang

Ik wil je graag op het hart drukken niet te lang te wachten. Ik krijg (te) veel mensen op de praktijk die onnodig pijn lijden, een onnodig lang hersteltraject doorlopen en onnodig veel compensatieproblemen hebben. Gewoon omdat ze te lang wachtten. Het hoort een beetje bij de cultuur: “het gaat wel over”, “niet zeuren” en “het gaat nog best”. Maar je brengt schade toe aan je lichaam. Ik vergelijk het altijd met je hand boven een brandende kaars houden. Heel hoog voel je daar weinig van. Hoe dichter je hand bij de vlam komt, hoe pijnlijker het wordt. Uiteindelijk brand je een gat in je hand als je door de pijn heen blijft gaan. Dat zou niemand doen natuurlijk… maar het is wel precies wat je nu met je spieren aan het doen bent.

Je krijgt een programma dat precies bij je past

Ik leg je goed uit wat het probleem is, wat ik wil doen om het te verhelpen en wat ik van jou zal verwachten tijdens het traject. Na de tweede of derde afspraak krijg je rekoefeningen en een rekschema mee naar huis. Daarmee kun je zelf aan het werk —wat voor de meeste mensen een heel fijn idee is. De eerste tijd zijn die oefeningen heel rustig en vooral gericht op het lang maken van je spieren. Ondertussen zie je me regelmatig voor deep tissue massage en (als het niet lukt om de spieren los te maken) dry needling. In de laatste fase breiden we de oefeningen uit met een beweegprogramma gericht op kracht, stabilisatie en balans.

Je kunt zelf weer verder

Uiteindelijk rond je klachtenvrij de behandeling af. Dat is waar ik het voor doe: jouw ontwikkeling, een mooi proces en dat jij beter in je lichaam zit. Mensen beter maken. Tevreden maken. Blije mensen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Desiree

Bekijk profiel
Top