Over ons

Korte, succesvolle behandelingen

We werken gericht op jouw welzijn. Jij staat centraal. Niet alleen omdat je de klacht hebt, maar omdat je onderdeel van de oplossing bent. Voor goed herstel hebben we elkaar nodig. Wij doen ons werk op een betrokken, open en duidelijke manier. We geven aan wat we van jou verwachten, wat jij moet doen en laten om tot goed en duurzaam herstel te komen.

Onze fysiotherapeuten zijn goed opgeleid en volgden een aanvullende interne training. We zijn er van overtuigd dat we met deze mensen, de methode van Fysio Baarn en onze klanten tezamen zorgen voor succesvolle, korte behandelingen.

Kom eens kennismaken.

Kom kennis maken; bel of mail ons, we helpen je graag.

Desiree

Op de dansvloer (bij Indigo Jazz)

Het begint op de dansvloer. Het was een passie en speelt nog steeds een grote rol in mijn leven. Ik danste jazz en modern ballet en volgde een dansopleiding. Inmiddels ben ik docente dans, hier in de regio bij dansschool Indigo Jazz.

Fysiotherapeuten hielpen mij ook

Dat ik nu fysiotherapeut ben, heb ik aan dans te danken. Om op dat niveau te kunnen dansen, moet je het uiterste van je lichaam vragen. Vaak ook een beetje meer. Ik had, net als velen met mij, tijdens de opleiding wel eens kleine overbelastingsblessures. Om snel en zorgvuldig te herstellen, ging ik dan naar de fysiotherapeut. Daar in de behandelkamer realiseerde ik me: “Dit wil ik ook doen!” Mijn dansachtergrond blijkt nu vaak zeer waardevol omdat dans spierkracht, balans, houding en coördinatie in zijn meest pure vorm hanteert.

Goed in samenwerken met mijn cliënten

Ik volgde de opleiding fysiotherapie, was enthousiast over de lesstof en praktische manier van leren en werken. Vooral in contact met de cliënt ben ik op mijn best. Ik ben betrokken en persoonlijk in mijn stijl van werken. Vanuit ervaring, opleiding en mijn dansachtergrond heb ik een analytisch en intuïtief inzicht in het bewegingsapparaat.

Je zult merken dat ik goed luister, dat ik precies wil weten hoe het voor jou voelt, wat je manier van leven en bewegen is en wat je klachtgeschiedenis. Ik neem de tijd je duidelijk uit te leggen wat er speelt, help je op weg met heldere informatie en stel een persoonlijk trainingsprogramma voor je op zodat je op gepaste wijze kunt trainen.

Je krijgt een duidelijke diagnose van me

Als je voor het eerst bij me komt, zal ik je vragen wat de problemen zijn. Je vertelt je verhaal, laat zien waar de klachten zitten en na een lichamelijk onderzoek en spiertest kan ik meestal wel duiden wat het probleem is. Dan ken ik de oorzaak van de klacht nog niet (in sommige gevallen is het wel belangrijk daar achter te komen) —al moet ik zeggen dat overbelasting wel vaak een oorzaak blijkt…

Samenwerken voor herstel

Ik let op je houding en op je manier van beweging. We komen er samen achter waar het probleem precies zit. Daarbij wil ik ook weten wat je nog wél kunt. Om te kijken wat je mogelijkheden zijn, en om de ernst van de klacht in te schatten.

In de regel kunnen we kleine klachten in twee tot drie weken behandelen, middelzware klachten in vier tot vijf weken en een grote klacht kan soms wel tot tien weken duren.

Los, lang, sterk

De behandeling verschilt per klacht en per persoon. Toch maakt iedereen dezelfde ‘route’ mee. Eerst gaan we je spieren los maken, daarna krijg je rekoefeningen en pas daarna spiertraining. Die volgorde is belangrijk om het herstel te bespoedigen en overbelastingsklachten te voorkomen.

Spiertraining voor goed herstel en duurzaam resultaat

Met de spiertraining werk je gericht aan een specifieke spiergroep en de spieren in de regio. De trainingen zijn ingericht met herhalingen en rust. Je krijgt het in een schema aangeboden. Zo maak je je spieren sterker. Het moet steeds net een beetje teveel zijn, de training moet je wat doen. De meeste cliënten zijn verbaasd van de vooruitgang die ze zelfs in een week al boeken.
Ik motiveer je tijdens dit traject, geef duidelijkheid over wat je wel en niet kunt doen. Ik geef je ook de voorwaarden voor een perfecte, verantwoordelijke training en hoe je aan je herstel kunt werken door dagelijks gedrag te veranderen (zoals je houding).

Het is mooi als je iemand kunt helpen

Ik haal veel voldoening uit mijn werk. De kwaliteit van je lichaam, je houding en beweging heeft zo veel invloed op de kwaliteit van je leven. Veel mensen realiseren het zich niet, maar een fysio-klacht kan veel van je leven beïnvloeden. Je bent sneller geïrriteerd, vermoeid, kunt niet meer echt genieten.

Het is heel geweldig om te kunnen helpen bij het herstel.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!

Djuna

Dans en het menselijk lichaam

Mijn vader was gymleraar. Dus sport, goed voor je lichaam zorgen en een basale interesse in het menselijk lichaam was —op de achtergrond— altijd onderdeel van mijn jeugd. Ik vond dat ook allemaal bijzonder interessant.

Dat uitte zich vooral in dans. Een combinatie van showdance en streetdance. Ik vond het heerlijk om te doen en om er les in te geven. Dat doe ik nog steeds, ook op de sportschool waar de praktijk gevestigd is. Ik merk dat de combinatie heel mooi werkt. Omdat dans over zorgvuldige, gecontroleerde bewegingen gaat, kun je het makkelijk op elk niveau inzetten om in beweging te komen.

Het menselijk lichaam is ongelofelijk interessant

Ik genoot van de opleiding fysiotherapie. Het lesmateriaal, de onderlinge samenwerking en het lekker fysiek bezig zijn. Dat past me goed. Na de opleiding heb ik op een aantal plekken gewerkt, vooral om me voor te bereiden op een wereldreis. Toen ik daarvan terugkwam, ging ik hier aan de slag.

Mijn cliënten gaan me aan het hart

Je zult in de behandeling merken dat ik de tijd neem. Ik ben betrokken bij je ontwikkeling; mijn cliënten gaan me aan het hart. Dus ook als we wat meer tijd nodig hebben, of je hebt achteraf nog vragen… dan kan dat altijd. Ik luister aandachtig, heb aandacht voor de details en vraag door. Je klacht, de klachtgeschiedenis, maar ook bijvoorbeeld je leefstijl. Ik bekijk je klacht van alle kanten.

Een uitgebreide intake

Ons eerste gesprek —de intake— begint met een uitgebreid interview. Wat je klacht is, waar je klacht vandaan komt, of je er al eerder last van hebt gehad, enzovoort. Daarna onderzoek ik je lichamelijk; je staat dan ontspannen voor me en ik zoek naar asymmetrie, waar je uit balans bent en hoe de verhoudingen in je lichaam zijn. Ik test je spieren, op kracht en lengte en hoe het bijvoorbeeld met je banden gesteld is. Je krijgt een ‘diepe dwarse frictie’-massage van het probleemgebied. Dat is vooral om de spieren te testen, kijken waar de knopen, verklevingen en spanning zit; en hoe het met de mobiliteit van je gewrichten gesteld is.

Oproep: alsjeblieft wacht niet te lang

Ik wil je graag op het hart drukken niet te lang te wachten. Ik krijg (te) veel mensen op de praktijk die onnodig pijn lijden, een onnodig lang hersteltraject doorlopen en onnodig veel compensatieproblemen hebben. Gewoon omdat ze te lang wachtten. Het hoort een beetje bij de cultuur: “het gaat wel over”, “niet zeuren” en “het gaat nog best”. Maar je brengt schade toe aan je lichaam. Ik vergelijk het altijd met je hand boven een brandende kaars houden. Heel hoog voel je daar weinig van. Hoe dichter je hand bij de vlam komt, hoe pijnlijker het wordt. Uiteindelijk brand je een gat in je hand als je door de pijn heen blijft gaan. Dat zou niemand doen natuurlijk… maar het is wel precies wat je nu met je spieren aan het doen bent.

Je krijgt een programma dat precies bij je past

Ik leg je goed uit wat het probleem is, wat ik wil doen om het te verhelpen en wat ik van jou zal verwachten tijdens het traject. Na de tweede of derde afspraak krijg je rekoefeningen en een rekschema mee naar huis. Daarmee kun je zelf aan het werk —wat voor de meeste mensen een heel fijn idee is. De eerste tijd zijn die oefeningen heel rustig en vooral gericht op het lang maken van je spieren. Ondertussen zie je me regelmatig voor deep tissue massage en (als het niet lukt om de spieren los te maken) dry needling. In de laatste fase breiden we de oefeningen uit met een beweegprogramma gericht op kracht, stabilisatie en balans.

Je kunt zelf weer verder

Uiteindelijk rond je klachtenvrij de behandeling af. Dat is waar ik het voor doe: jouw ontwikkeling, een mooi proces en dat jij beter in je lichaam zit. Mensen beter maken. Tevreden maken. Blije mensen.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!